"Przyjęcie auta przez publiczność była tak dobre, że Czesi zdecydowali się na opracowywanie produkcyjnej wersji tego niewielkiego crossovera.
Już dziś jest pewne, że Yeti w salonach sprzedaży pojawi się jeszcze w tym roku. Auto na rynku ma konkurować m.in. z Suzuki SX4 oraz Fiatem Pandą 4x4."
A ja miałem nadzieję, że to będzie coś dużego
S3 SL 2.0 TSI DSG 4x4 [355KM@461Nm] 2018-... link
Alfa Romeo Stelvio AT8 Q4 [280KM@470Nm] 2018-... link
-------------------------------------------------------------------------
O3 RS 2.0 TSI DSG [313KM@439Nm] 2016-2018 link
O2 1.8 TSI DSG [237KM@345Nm] 2009-2014
O1 1.9 TDI [207KM@389Nm] 2004-2010
Jesli ma byc malutkie, to wewnetrzna konkurencja dla roomstera (jeti w wersji z napedem na przednia os) a roomster zbyt dobrze to sie chyba nie sprzedaje. Reasumujac, roomster musi odejsc :-P
4,2m długości, czyli tyle co Roomster . No to w kategorii "rodzinny samochód w rozsądnej cenie z koncernu VAG" na prowadzenie wychodzi mi Seat Altea XL. Tylko kurna czemu nie ma tam silnika 1.8 TSI :evil:
S3 SL 2.0 TSI DSG 4x4 [355KM@461Nm] 2018-... link
Alfa Romeo Stelvio AT8 Q4 [280KM@470Nm] 2018-... link
-------------------------------------------------------------------------
O3 RS 2.0 TSI DSG [313KM@439Nm] 2016-2018 link
O2 1.8 TSI DSG [237KM@345Nm] 2009-2014
O1 1.9 TDI [207KM@389Nm] 2004-2010
No po objżeniu fotek - to bedzie nastepca roomster- bo to prawie takei same auto a dwóch podobnych nie bede przeciez produkować - pytanie jest ile będą za to chcieli.
4,2m długości, czyli tyle co Roomster . No to w kategorii "rodzinny samochód w rozsądnej cenie z koncernu VAG" na prowadzenie wychodzi mi Seat Altea XL. Tylko kurna czemu nie ma tam silnika 1.8 TSI :evil:
Daj spokój, jechałeś tym? Ja przejechałem jakieś 5km po gorszych drogach łodzi i dziękuje bardzo. Przyjemniejsze w moim życiu nawet było dłutowanie zęba bez znieczulenia. Wolałbym pod to auto wpaść niż nim jeździć.
Powiem tak - gdyby nie było Roometera i Fabii to powiedziałbm, ze całkiem fajne auto. A tak jest to dla mnie kolejny twór na bazie Romstera. A jak konczy sie oferowanie kilku niemal identycznych aut w róznich klasach przekonał się o tym Seat (Altea, Toledo III, Leon II) którego auta zbyt dobrze się nie sprzedają.
Oglądał ktoś wczoraj "Raport" na TVN TURBO? tam właśnie pokazywali urywki z salonu w Genewie i trzeba przyznać, że to co się widział wcześniej na zdjęciach, do tego co można było zobaczyć w Genewie to niebo a ziemia, zupełnie inne auto i nawet mi się spodobało... Podobnie jak Skoda Scout
Powiem wam że miałem okazję widzieć i zasiąść do Kia Soul i... nie wiem, mieszane uczucia bardzo zarówno do bryły ja i przede wszystkim do wykończenia wnętrza (plaaaastik + imitacje - też platikowe xD) - jeśli skoda pójdzie w wykończeniu w kierunku oII FL/ nowy superb to będzie to samochód od razu o klasę wyższy niż w.w. Kia.
[ Dodano: Sro 04 Mar, 09 10:07 ]
A co do seata Altea:
Powiem wam że miałem okazję widzieć i zasiąść do Kia Soul i... nie wiem, mieszane uczucia bardzo zarówno do bryły ja i przede wszystkim do wykończenia wnętrza (plaaaastik + imitacje - też platikowe xD) - jeśli skoda pójdzie w wykończeniu w kierunku oII FL/ nowy superb to będzie to samochód od razu o klasę wyższy niż w.w. Kia.
Gregor, ja też miałem okazję zapoznać się z Kia Soul - i moje wrażenia są jak najbardziej pozytywne Wygląd jak dla mnie bomba Wnętrze - no może i masz rację ze plastikowe, ale na jakośc montazu nie ma zupełnie co nażekać. Pozatym to wnetrze jest po prostu ładne a miejsca też jest pod dostatkiem.
Może i Skoda będzie miała lepsze materiały (co mnie by cieszyło) ale popatrz na cene Kii i wyposżenie. Za 46 tys zł dostajesz auto z ABS, ASR, ESP, BA, 6 poduchami, klimą, wszystkimi szybami elektrycznymi, radiem z MP3, centralnym z pilotem, 5-letnią gwarancją na całe auto itd.
Myslę ze za tak wyposazonego Yeti/Roomstera trzeba by zapłacić ok .10 tys zł więcej
Moim zdaniem Kia Soul to świetne autko i ostry gracz na rynku.
Big, co do ładności, to wrażenia są obiektywne ; )
Zamieszczone przez Big
Moim zdaniem Kia Soul to świetne autko i ostry gracz na rynku.
No tutaj masz rację, ale ja np i tak wybrałbym Yeti jeśli już... Nie wiem, ale jakoś Kia jeszcze do mnie nie przemawia, chociaż muszę przyznać, że Ceed zrobił na mnie pozytywne wrażenie. No i najważniejszy atut jeśli ktoś gania autko - jak np ja - 5 lat gwarancji - kusząca, i to nawet bardzo, propozycja...
Komentarz